Schedule and School Calendar

Students take 2 classes per term and each class meets for 2 hours and 20 minutes for 45 school days - the equivalent of a full school year in a traditional schedule.  All students also have an open period each term. The open period time is meant for students to work on projects, study for tests, collaborate with classmates on assignments or homework, meet with teachers, write papers, and develop social connections with their peers. It is meant for students to get work done during the school day so that they can seek help from the resources at school and go home without the stress of having too much homework.  

Click here for the 2018-2019 Academic Calendar
  

         Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday
Period 1 9:00am-11:20am (2 hrs 20 mins) 9:00am-11:00am (2 hrs) 9:00am-11:20am (2 hrs 20 mins) 9:00am-11:20am (2 hrs 20 mins) 9:00am-11:20am (2 hrs 20 mins)
Lunch 11:20am-12:00pm (40 mins) 11:00am-12:20pm (1 hr 20 mins)
EXTENDED LUNCH FOR FACULTY MEETING
11:20am-12:00pm (40 mins)
12:00pm - 1:00pm COMMUNITY MEETING
11:20am-12:00pm (40 mins) 11:20am-12:00pm (40 mins)
Period 2

12:00pm-
 2:20pm (2 hrs 20 mins)

12:20pm-
 2:20pm (2 hrs)
1:10pm-
  3:30pm (2 hrs 20 mins)
12:00pm-
 2:20pm (2 hrs 20 mins)
12:00pm-
 2:20pm (2 hrs 20 mins)
Break 2:20pm-2:30pm (10 mins) 2:20pm-2:30pm (10 mins) 3:30pm-3:40pm (10 mins) 2:20pm-2:30pm (10 mins) 2:20pm-2:30pm (10 mins)

Flex Period

 

2:30pm-4:40pm (2 hrs 10 mins) 2:30pm-4:40pm (2 hrs 10 mins)

3:40pm-4:40pm (1 hr)
SHORTENED FLEX

2:30pm-4:40pm (2 hrs 10 mins) 2:30pm-4:40pm (2 hrs 10 mins)

 

TERM SCHEDULE 2018/2019  
Term 1 Tuesday, September 4, 2018 - Tuesday, November 6, 2018
Term 2 Wednesday, November 7, 2018 - Monday, January 28, 2019
Term 3 Tuesday, January 29, 2019 - Tuesday, April 2, 2019
Term 4 Wednesday, April 3, 2019 - Thursday, June 13, 2019